Waalre

Begeleider niveau 4

 • Wooninitiatief Waalre (WIW)
 • 20
 • Primaire zorg
Solliciteer direct

Wooninitiatief Waalre is op zoek naar een enthousiaste en gedreven begeleider niveau 4 voor 20 uur per week.

In een particulier wooninitiatief hebben bewoners, ouders of andere familieleden zelf de regie en kijken ze samen metFittin naar de inhoud van de zorg en begeleiding. Als medewerker van Fittin - onderdeel van Prisma - ben jij mede verantwoordelijk om in een initiatief een veilige en vertrouwde woonplek te creëren. Ben jij de betrokken en enthousiaste professional die wij zoeken voor JOVO Veldhoven en Wooninitiatief Waalre?

Met wie ga je werken?

Stichting Wooninitiatief Waalre projecten (WIW) is een kleinschalig initiatief, opgezet en bestuurd door ouders voor hun meerderjarige kinderen met een verstandelijke beperking en/of een stoornis binnen het autismespectrum , die onder begeleiding zelfstandig kunnen wonen in een eigen appartement. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar de 10 bewoners elkaar kunnen ontmoeten en WIW koopt de benodigde zorg en begeleiding in van Fittin en bepaalt de inzet daarvan. Gewerkt wordt (mede) volgens hun visie op de daarbij benodigde zorg en begeleiding. Daarbij is werken in de driehoek van bewoner-ouders -begeleiding zowel op individueel als groepsniveau een van de uitgangspunten. hier vind je de nadere informatie over WIW.

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste, flexibele en zelfstandige collega. Je kunt fysiek en mentaal tegen een stootje en bent niet snel uit het veld geslagen. Onder moeilijke omstandigheden kun je de bewoner voorop blijven stellen. Je laat jezelf niet verblinden door problematisch gedrag van een bewoner. Je gaat juist op zoek naar de vraag er achter. Met jouw manier van begeleiden zorg je dat bewoners (opnieuw) het vertrouwen in zichzelf en hun omgeving behouden of terugkrijgen.

Je bent een aanpakker in het ondersteunen van bewoners (zowel individueel en als in groepsverband) als ook in de andere (huishoudelijke) werkzaamheden. Je bent initiatiefrijk, professioneel, flexibel en hebt ervaring in het werken met mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische stoornissen zoals autisme. 

Je kent jouw sterke kanten en valkuilen. Je weet wie je bent, bent stabiel, hebt vertrouwen in jezelf. Je bent in staat om open en helder te communiceren met bewoners, hun netwerk en je collega’s.

Je houdt het hoofd koel bij het indelen van jouw werkdag, hoe druk het ook is. Daardoor straal je de rust uit waar deze doelgroep zo’n behoefte aan heeft. Ook samenwerken doe jij van nature. Je bent een kei in organiseren en plannen. Samenwerken doe jij van nature en je vergeet nooit om jouw collega's mee te nemen in het grotere plaatje.

Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Voor 20 uur per week. Hogere contractomvang is bespreekbaar bij bereidheid om in andere ouderinitiatieven te werken
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.110,- en € 3.009,- ligt, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Naast vakantie-uren krijg je extra uren die flexibel zijn in te zetten.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
 • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na jouw proeftijd gebruik maken van onze extra korting. Je kunt zelf kiezen van welk voordeel je wil genieten. Denk hierbij aan jouw maandelijkse sportabonnement of een nieuwe tablet of (elektrische) fiets.

Wat wij jou verder bieden

Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma en dus binnen Fittin. Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Goede begeleiding in jouw functie vinden we erg belangrijk. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou

Met plezier vertaal jij de visie van Fittin en WIW in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Je hebt je focus altijd op de bewoners. Geduldig en empathisch help jij bewoners om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Hierbij ben jij ook een belangrijke gesprekspartner voor de ouders/ verwanten. Je staat stevig in je schoenen en kent jouw talenten en valkuilen.

Relevante eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-4 in de richting van geestelijke gezondheidszorg/ Zorg en Welzijn of HBO-opleiding richting Zorg en Welzijn/ Pedagogiek/ SPH.
 • Jij hebt aantoonbare ervaring met autisme en/of GGZ-problematiek.
 • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. Er zijn geen slaap-/nacht diensten.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Connie Schellekens (Teamleider WIW), via 06- 83572160.Voor informatie over WIW kun je contact opnemen met de voorzitter Ellen van Sprang-Helmig, telefoonnummer 06 10 85 51 87.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zie jij deze baan zitten? Solliciteer via onze website.