Waalre

Persoonlijk begeleider niveau 5 bij WIW

 • Wooninitiatief Waalre (WIW)
 • 24
 • Primaire zorg
Solliciteer direct

In een particulier wooninitiatief hebben bewoners, ouders of andere familieleden zelf de regie en kijken ze samen met hun kind/verwante en met Fittin naar de inhoud van de zorg en begeleiding. Fittin is een onderdeel van Prisma en ondersteunt bij het opzetten van deze zorgvorm en alles wat daarbij komt kijken. Als medewerker van Fittin - onderdeel van Prisma - ben jij mede verantwoordelijk om in een initiatief een veilige en vertrouwde woonplek te creëren. Ben jij de betrokken en enthousiaste professional die wij zoeken voor Wooninitiatief Waalre?

Met wie ga je werken?

Onze partner is de Stichting Wooninitiatief Waalre projecten (WIW). Het is een  kleinschalig initiatief, opgezet en bestuurd door ouders voor hun meerderjarige kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme, die onder begeleiding zelfstandig wonen in een eigen appartement. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar de 10 bewoners elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijk activiteiten kunnen doen. Het ouderinitiatief is vol dynamiek en levendigheid.

WIW koopt de benodigde zorg en begeleiding in van Fittin en bepaalt de inzet daarvan. Gewerkt wordt (mede) volgens hun visie op de daarbij benodigde zorg en begeleiding. Daarbij is werken in de driehoek van bewoner-ouders -begeleiding zowel op individueel als groepsniveau een van de uitgangspunten.

Hier vind je de nadere informatie over WIW, zoals bijvoorbeeld hun visie.

“De bewoners hebben hun eigen mogelijkheden, talenten en beperkingen. Het ontwikkelen van hun talenten en mogelijkheden en het leren omgaan met hun beperkingen vraagt nu vaak een grote investering van de mensen om hen heen. Daarom vinden we het belangrijk om samen met hen te zoeken naar een goed evenwicht tussen die ondersteuning en hun eigen mogelijkheden zonder dat zij zichzelf daarbij overschatten. Begeleiding vindt plaats in een open en warme begeleidingsstijl waarbij we de bewoner de ruimte geven om zelf te ontdekken en te ontwikkelen.”

Dit ben jij

Je werkt mee in de zorg en bent persoonlijk ondersteuner. In die rol ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de begeleiding rondom de bewoner, voor contacten met netwerk. Jij bent een enthousiaste, flexibele en zelfstandige collega voor het team en neemt je collega’s mee in de uitgezette begeleidingslijn richting bewoners. Je kunt fysiek en mentaal tegen een stootje en bent niet snel uit het veld geslagen. Onder moeilijke omstandigheden kun je de bewoner voorop blijven stellen. Je laat jezelf niet verblinden door het gedrag van een bewoner. Je gaat juist op zoek naar de vraag er achter. Met jouw manier van begeleiden zorg je dat bewoners (opnieuw) het vertrouwen in zichzelf en hun omgeving behouden of terugkrijgen.

Je bent een aanpakker in het ondersteunen van bewoners (individueel en in groepsverband). Je bent initiatiefrijk, professioneel, flexibel en hebt ervaring in het werken met mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische stoornissen zoals autisme. Jij bent degene die alles in goede banen weet te leiden en met jouw ervaring en kennis lever je een bijdrage aan de vraagstukken die complex zijn en ben je een sparringpartner voor de teamleider en collega’s.

Je kent jouw sterke kanten en valkuilen. Je weet wie je bent, bent stabiel, hebt vertrouwen in jezelf. Je bent in staat om open en helder te communiceren met bewoners, hun netwerk en je collega’s.

Je houdt het hoofd koel bij het indelen van jouw werkdag, hoe druk het ook is. Daardoor straal je de rust uit waar deze doelgroep zo’n behoefte aan heeft. Samenwerken doe jij van nature en je vergeet nooit om jouw collega's mee te nemen in het grotere plaatje. Je bewaakt grenzen en je zorgt ervoor dat de bewoners de doelen van het persoonlijk plan kunnen behalen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

 • Er is ruimte voor 24 uur per week op WIW, wil je graag meer uren werken? Geen probleem als je ook open staat om te werken op andere ouderinitiatieven in de omgeving.
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de €2381,- en €3452,- ligt op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Vakantie-uren en balansverlof- uren waarbij de uren flexibel inzetbaar zijn.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt jaarlijks een budget wat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid.

Wat wij jou verder bieden

Prisma is een goede werkgever en dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou

Met plezier vertaal jij de visie van Fittin en WIW in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Je hebt je focus altijd op de bewoners. Geduldig en empathisch help jij bewoners om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Hierbij ben jij ook een belangrijke gesprekspartner voor de ouders/ verwanten. Je staat stevig in je schoenen en kent jouw talenten en valkuilen.

Relevante eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting Zorg en Welzijn/ Pedagogiek/ SPH, bij voorkeur aangevuld met scholing mbt psychische problematiek
 • Jij hebt ervaring in het werken met mensen met autisme en bij voorkeur ook met het werken met mensen met andere psychische stoornissen
 • Je hebt tact, bent geduldig, oplossingsgericht en positief ingesteld.
 • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. Er wordt niet gewerkt met nacht-/slaapdiensten.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de teamleider, Connie Schellekens, via 06-83572160. Wil je meer weten over het woonInitiatief, dan kun je contact opnemen met de voorzitter van het bestuur van WIW, Ellen van Sprang-Helmig, via 06-10855187.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zie jij deze baan zitten? Solliciteer via onze website.