Advisering in huisvesting

Huisvesting_kl.jpg

Wonen met zorg

Een goede locatie en woning maken het verschil, maar hoe pak je dat aan? Het bestuur en de ouders zijn verantwoordelijk voor het regelen van goede huisvesting. Het ene initiatief koopt zelf een woning, het andere huurt woningen bij een woningbouwvereniging. Wij adviseren jullie over ‘wonen met zorg’ en brengen jullie in contact met onze relaties, zoals corporaties en investeerders.

Huisvesting bij Fittin

  • Ondersteuning bij kopen, huren of ontwikkelen van huis
  • Kennis van zorgtechnologie
  • Begeleiding bij inrichting van het gebouw

De beste woning voor je kind

Jullie particulier wooninitiatief krijgt pas echt vorm als jullie zicht hebben op een goede locatie en woning. Dat kan een huur- of een koopwoning zijn bij jullie in de buurt.

Bij het regelen van een woning komt veel kijken. Jullie moeten je houden aan actuele wettelijke regelingen en ontwikkelingen, kennis inwinnen van zorgtechnologie en vergunningen aanvragen. Waar begin je? De bouw, logistiek en de inrichting van de woning vallen onder de verantwoordelijkheid van het bestuur en de ouders. Net als de veiligheid. Wij helpen je graag bij het regelen van de beste woning voor je kind.

Waarom huisvesting regelen met Fittin?

Fittin heeft ruime ervaring op het gebied van vastgoed en huisvesting voor mensen met een beperking. Wij helpen jullie graag met de eerste stap: het regelen van de locatie en de woningen.

Hebben jullie een goede woning gevonden, dan is het belangrijk dat jullie deze veilig inrichten. Wij ondersteunen jullie met facilitaire zaken. Zo helpen we met de brandveiligheid, het legionella-protocol en met het maken van een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen (HACCP). We geven advies over het bouwbesluit en delen onze kennis over de eisen die worden gesteld bij ‘wonen met zorg’.

“Fittin dacht mee tijdens de bouw van de woning. Ze gaven ons advies over de inrichting van verschillende ruimtes in het gebouw. Daardoor kan de begeleiding nu tijdens het koken goed contact houden met alle bewoners.” 

Wat kun je zelf regelen?

  • Win advies in op het gebied van vastgoed, huisvesting en facilitaire zaken, zodat jullie niets over het hoofd zien.
  • Maak een programma van eisen voor de bouw en huisvesting. Een adviseur van Fittin kan hierbij helpen.
  • Maak een huurovereenkomst, eventueel met koppelbeding. Vraag Fittin om advies.
  • Betrek een expert van Fittin bij de gesprekken met woningbouwcorporaties en investeerders.
  • Vraag Fittin om advies over zorgtechnologie en zorg in de nacht.
  • Vraag tips over de logistiek en inrichting van het gebouw op het gebied van wonen en zorg. Fittin heeft ervaring met meer dan dertig initiatieven en kent de ‘best practice’.

Advies nodig?

Heb je hulp nodig tijdens het regelen van de huisvesting? Fittin heeft ruime ervaring en een groot netwerk. Bel of mail ons. We helpen jullie graag verder. 

Contact