Financiën regelen voor het woonproject

Thema financiering_kl.jpg

Hulp bij financiën

Hoe regelen jullie de financiering voor het woonproject? Zowel de huisvesting als de inrichting van de woning kosten geld, net als de structurele financiering van de zorg.

Fittin ondersteunt jullie bij het opstellen van een sluitende begroting. 

Fittin voor Financiën

  • Kennis en ervaring met financiën
  • Passende indicaties
  • Begroting vertalen in passende dienstverlening
Neem contact op

Het beste wooninitiatief en toch betaalbaar

Bij het inkopen van goede zorg en het regelen van een woonruimte wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar het moet ook betaalbaar zijn. Wat is er voor nodig om de zorg en het wonen te betalen? En hoe kom je dan van de sluitende begroting naar passende zorg?
Elke bewoner heeft inkomsten nodig om de eigen huur te betalen en een passende indicatie om de (gezamenlijke) zorg te bekostigen. Koop je de zorg in op basis van het PGB of via Zorg in Natura? Fittin helpt je op weg bij het maken van de juiste beslissingen.

 

Waarom samenwerken met Fittin?

Als jullie ervoor kiezen om met ons samen te werken, dan maken we eerst met jullie de balans op. Welke wensen hebben jullie en welke ondersteuningsvraag is er? Vanuit daar bekijken we de noodzakelijke kwalificaties van het personeel en de samenstelling en grootte van het team.
Dankzij het ondersteunen van meer dan dertig andere particuliere wooninitiatieven hebben we kennis en ervaring op het gebied van financiën in combinatie met de inrichting van goede zorg. Zo kunnen we je adviseren over zorgindicaties en verschillende financieringsstromen.
Hebben jullie een sluitende begroting opgesteld? Houd dan ook rekening met de kosten voor de woning. Wij geven graag advies.

Wat kun je zelf regelen?

  • Neem zowel de individuele als de gezamenlijke zorgvraag mee in de begroting. Vraag Fittin om advies.
  • Probeer een vertaalslag te maken van de begroting naar de hoeveelheid zorg en begeleiding die kan worden ingezet als je kijkt naar de noodzakelijke kwalificaties, de samenstelling van het team en de verschillende niveaus van medewerkers.
  • Vraag Fittin om advies.
  • Vraag advies en informatie op over de indicatiestelling. Bel naar Fittin: 088-7702496.

"Door dit wooninitiatief krijgt onze dochter de zorg die ze nodig heeft.” 

GettyImages-166273107_supe_kl.jpg