Mandy begeleider niveau 5 Zevenhoek

Banner Mandy

Mandy geniet van haar werk in de Zevenhoek: ‘Het samenzijn is echt heel leuk op deze locatie!’

Na haar studie begon Mandy van de Goorberghe (34) haar carrière in de zorg als begeleider niveau twee bij een wooninitiatief. Twaalf jaar later is ze nog steeds gek op haar werk: “Dankzij Prisma heb ik mezelf ontwikkeld tot begeleider niveau vijf. Het is een hele fijne werkgever die me mogelijkheden geeft om te groeien. Of je nu wilt studeren of op een andere locatie iets kunt betekenen, de ruimte voor ontwikkeling is er. De teamleiders denken altijd mee hoe je meer kunt betekenen binnen de zorginstelling.”

Ook werken bij Fittin

Werken bij een ouder/wooninitiatief dat is echt werken in de verbinding met elkaar. 

Wil jij ook zo'n mooie uitdagende baan? Bekijk welke ouder/wooninitiatieven op zoek zijn naar jou en maak kennis met ons. 

Bekijk vacatures
Bij Fittin zetten ouders zelf wooninitiatieven op voor bewoners. Fittin begeleidt de ouders hierin en zorgt voor passende zorgverlening.
Mandy Website 1

Samen de beste zorg leveren

Dankzij haar groei is Mandy overal inzetbaar en dat is fijn op de werkvloer. “Ik ben niet alleen de tussenpersoon voor de ouders, begeleiders en bewoners, maar ik gebruik ook mijn vaardigheden om medewerkers te coachen. Omdat ik zelf nog veel op de werkvloer sta, zie ik meteen hoe het eraan toe gaat en waar er verbeterkansen liggen. Gebeurt er iets niet zoals het hoort, of niet volgens de planning, dan kun je daar meteen mee aan de slag. Zo zorgen we ervoor dat we samen de beste zorg leveren.”

Stevig in de schoenen

Want het is juist die samenwerking die het werken voor een ouderinitiatief zo mooi maakt, vertelt Mandy. “Het is een uitdagende positie, want aan de ene kant werk je met de ouders die het beste voor hun zoon of dochter willen. Aan de andere kant is er het zorgpersoneel dat natuurlijk ook het beste voor de bewoners wil. Soms botst dat een beetje, want ouders willen graag inbrengen hoe ze dingen zien. Uiteindelijk gaat het er vooral om dat de bewoners een prettige ervaring hebben. Dus is er iets dat besproken moet worden, dan doe ik dat en neem ik de ouder even apart. Daarvoor moet je wel stevig in je schoenen staan, maar de uitdaging is heel leuk!”

Mandy 3 Ws V2

De ouders willen het beste voor hun zoon of dochter, dat maakt dit een uitdagende positie

Gelukkig zijn de rollen goed verdeeld bij de Zevenhoek en zijn er duidelijke afspraken gemaakt om de verantwoordelijkheden in goede banen te leiden. “Als begeleiding zorgen wij voor het reilen en zeilen op de werkvloer. Van het toedienen van medicatie, tot het organiseren van een groepsrit naar de disco. Moeten de medicijnen opgehaald worden? Dan regelen de ouders dat. Over die rolverdeling hebben we duidelijke afspraken gemaakt, gebaseerd op wat de ouders in hun reglement hebben opgenomen.”

Nieuwe uitdagingen 

Inmiddels is het ouderinitiatief waar Mandy werkt alweer ruim een jaar onderdeel van Prisma. Mandy geniet van de groei die de locatie doormaakt én van de groei die ze zelf als persoon ervaart. Maar bovenal geniet ze van haar werk. “Misschien wil ik ooit wel teamleider worden binnen Prisma, maar voor nu geniet ik van het samenzijn met de bewoners, het contact met de ouders en de gesprekken op de werkvloer. Bovendien is dit de perfecte locatie om te knuffelen. Je wordt continu omhelst, je komt er letterlijk niet onderuit!”

Wil jij meer weten over werken bij Fittin?

Lees de verhalen van onze medewerkers en maak kennis met de wooninitiatieven