Dit zijn wij

Dit zijn wij

Patrick en Ingrid hebben jarenlang met hun voeten in de klei gestaan:

"Wij proberen aan te voelen wat van belang is voor een ouder als hun kind zorg nodig heeft"

Het zijn de succesverhalen van ouders die vertellen over de persoonlijke groei van hun kind, die het hart van Patrick Jonkergouw en Ingrid van den Heuvel sneller doen kloppen. Deze gedreven medewerkers van Fittin ondersteunen zowel ouders als andere betrokkenen in de organisatie en realisatie van particuliere wooninitiatieven. Lees welke meerwaarde zij jou kunnen bieden.

Persoonlijk contact

Wil je kennis met ons maken? Neem dan gerust contact met ons op:

Brochure aanvragen
Ingrid En Patrick 2021
Patrick en Ingrid zijn het gezicht van Fittin. Zij geven advies bij het opzetten van particuliere wooninitiatieven. Van A tot Z denken zij met ouders en verwanten mee in de organisatie en realisatie van hun wooninitiatief. Het is Patrick die mede aan de wieg heeft gestaan van Fittin en nu, zo’n 20 jaar later, nog steeds met plezier mensen begeleidt in het opzetten van particuliere wooninitiatieven. Samen met collega Ingrid vormt hij een team en vullen ze elkaar goed aan. Met een dosis praktijkervaring, oprechte interesse in een ander én maatwerk.

Ingrid blikt terug op de afgelopen 15 jaar bij Fittin:

Ingrid Fittin
Mijn blik is enorm verruimd dankzij mijn ondersteuning bij de realisatie van wooninitiatieven. Als ouder of verwante wil je het allerbeste voor je kind of familielid. Je mag kritische vragen stellen, dat zou ik zelf ook doen. Want juist door open met elkaar te communiceren kunnen we samen iets moois bereiken. Het best mogelijke eruit halen en de betrokkenheid met de initiatiefnemers, daar word ik blij van.”- Ingrid -

Patrick legt uit hoe zij als duo te werk gaan: “Wij proberen aan te voelen wat van belang is voor een ouder als hun kind zorg nodig heeft en helpen initiatiefnemers op weg. De hulpvraag begrijpen en onze ervaringen delen, zorgt voor een belangrijke verbindende factor. Er ontstaat een fijne gesprekssfeer.”

Maatwerk

Wat hun werk zo uitdagend maakt? Patrick: “Elk initiatief heeft z’n eigen kleur. Het maakt een groot verschil of we een wooninitiatief in een stad of ergens op het platteland opstarten.” Ingrid vult aan: “Ook waarden en normen spelen een belangrijke rol, net als de visie van een initiatiefnemer. Wij bewandelen ook de onbekende paden. Als iemand met een concept komt dat afwijkt van de eerdere concepten die wij hebben opgezet, gaan wij graag mee op ontdekkingsreis.” Patrick vertelt over een ouder die de wens had een wooninitiatief te starten voor drie verschillende doelgroepen: voor ouderen, voor starters die lastig aan een huurwoning kunnen komen én voor jongeren met een lichte ondersteuningsvraag.

Patrick Fittin
“Ook al hebben we niet gelijk een passend antwoord, we zoeken graag mee naar een oplossing. Hoewel we een uitdaging niet uit de weggaan, beloven we nooit gouden bergen. We zijn kritisch in wat wél en niet mogelijk is, en geven altijd een oprecht advies. Wij zijn puur de adviseur, de daadwerkelijke keuze laten we bij de initiatiefnemer.” - Patrick -

Ingrid vult aan: “Ook waarden en normen spelen een belangrijke rol, net als de visie van een initiatiefnemer. Wij bewandelen ook de onbekende paden. Als iemand met een concept komt dat afwijkt van de eerdere concepten die wij hebben opgezet, gaan wij graag mee op ontdekkingsreis.” Patrick vertelt over een ouder die de wens had een wooninitiatief te starten voor drie verschillende doelgroepen: voor ouderen, voor starters die lastig aan een huurwoning kunnen komen én voor jongeren met een lichte ondersteuningsvraag. “Ook al hebben we niet gelijk een passend antwoord, we zoeken graag mee naar een oplossing. Hoewel we een uitdaging niet uit de weggaan, beloven we nooit gouden bergen. We zijn kritisch in wat wél en niet mogelijk is, en geven altijd een oprecht advies. Wij zijn puur de adviseur, de daadwerkelijke keuze laten we bij de initiatiefnemer.”

Praktijkervaring

Patrick en Ingrid hebben inmiddels meer dan dertig particuliere initiatieven ondersteund tijdens de organisatie en realisatie ervan: “Het liefst laten we mensen in een vroeg stadium aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal bij komt kijken. We kunnen tal van voorbeelden geven van mogelijkheden, maar brengen ook de risico’s in beeld.” Wij bieden een luisterend oor: “Als ouders of verwanten vertellen over de persoonlijke groei die iemand dankzij een wooninitiatief doormaakt, doet dat wel iets met je. Hun familielid draagt ineens veel meer verantwoordelijkheid, gaat zelfstandig boodschappen doen en leert een eigen leven te leiden. De persoonlijke groei in mentale zelfstandigheid is zo belangrijk. Jongeren pakken de eigen regie en leren om keuzes te maken.” Als begeleiders in het opstarten van een particulier wooninitiatief zijn Patrick en Ingrid het liefst vanaf het begin betrokken bij het project. “Wij kunnen zoveel vragen en onzekerheden bij initiatiefnemers wegnemen. Dat helpt enorm in het succesvol opstarten van een initiatief.”

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel ons gerust. Wij gaan graag geheel vrijblijvend en kosteloos met je in gesprek.